menu
person

21:15
SIA „SP Leģions”. Sāks kriminālvajāšanu par grūtniecības pabalstu izkrāpšanu
Par četrkāršas slepkavības mēģinājumu aizturēts viens uzbrucējs

19.01.2007 LETA

Par vakar Rīgā, Anniņmuižas ielā 13, notikušo slepkavības mēģinājumu, kurā ievainoti divi pieaugušie un divi bērni, aizturēts pagaidām neidentificēts vīrietis, kurš, iespējams, Latvijā nelegāli iebraucis no Krievijas.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa aģentūru LETA informēja, ka uzbrukuma laikā cietušā vīrieša apsargs aizturējis vienu no diviem uzbrucējiem.

Pēc apšaudes otrs uzbrucējs notikuma vietā pametis Kalašņikova automātu, un viņam izdevies aizbēgt. Pēc policijas rīcībā esošās informācija, uzbrukumā piedalījušies vismaz divi cilvēki.

Policijas darbinieki pārbauda vairākas uzbrukuma versijas. Tiek pieļauta pasūtījuma slepkavības iespēja, taču tā nav izmeklēšanas pamatversija, jo atsevišķi pierādījumi liecina, ka uzbrucēji nav izdarījuši mērķtiecīgus

Rēzeknē pazudis sešus gadus vecs zēns

09.01.2007 TVNET

2007.gada 7.janvārī 2001.gadā dzimušais Deniss Petrovs ap pulksten 15:15 izgāja no savas dzīvesvietas Rēzeknē, P.Brieža ielā 26, un līdz šim brīdim viņa atrašanās vieta nav zināma.

Viņa pazīmes: augums 120 - 125 cm, kalsnas miesas būves, mati – tumši brūni, uzacis – melnas, acis zilas.
Bija ģērbies: sarkanā ar melnu ziemas jakā (jakai ir sarkana priekšpuse ar baltām svītrām un uzrakstu "Sport", aizmugurējā daļa melna), melnās auduma biksēs, kājās tumši brūni zābaki un rokās sarkani pirkstaiņi.

Policija aicina visus iedzīvotājus, kuru rīcībā ir informācija par Denisa Petrova atrašanās vietu, zvanīt pa tālruņiem 4603500, 4603533, 4603561, 02 vai vērsties tuvākajā policijas nodaļā.

Nelegālā alkohola tirgonis bēgot aizdedzina automašīnu ar savu bērnu

05.01.2007, LETA

Turpinot izmeklēšanu saistībā ar pērn Daugavpilī atklāto nelegālo alkohola ražotni, policija ir atradusi vēl divas šādas ražotnes Jelgavas un Dobeles rajonā un aizturējusi 1980.gadā dzimušu vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par viltotā alkohola izgatavošanu un izplatīšanu.

Vīrietis mēģināja bēgt un bēgšanas laikā aizdedzināja savas automašīnas salonu, kurā atradās viņa četrus gadus vecais dēls. Bērns ugunsnelaimē necieta, vīrietis tika aizturēts un ugunsgrēks likvidēts, aģentūrai LETA stāstīja Jelgavas pilsētas un rajona Policijas pārvaldes preses sekretāre Ieva Sietniece.

Aizturēšana notikusi vakar ap plkst.18.30 Jelgavā, Pasta un Lielās ielas krustojumā, apturot automašīnu BMW, ar kuru vīrietis vedis nelegālo alkoholu. Automašīnā tiesībsargi atrada 15 plastmasas kannas, kuru tilpums bija 33 litri, ar šķidrumu,

Atrod masveida saindēšanos izraisījušā alkohola izgatavotājus un izplatītājus

29.12.2006, LETA.

Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes darbinieki sadarbībā ar Preiļu rajona policijas pārvaldi apturējuši nelikumīgas alkoholisko dzērienu ražotnes darbību un aizturējuši alkohola izplatītājus.

Aizturētie 1972., 1969. un 1964.gadā dzimušie vīrieši alkoholu izplatīja Preiļos un citos rajonos, iespējams, izraisot vairāku cilvēku saindēšanos, aģentūra LETA uzzināja policijā.

Kratīšanas laikā privātmājā Daugavpilī tika atrasts un atsavināts 401 litrs spirta, kas bija sapildīts 192 pudelēs. Tāpat atsavinātas 29 puslitra pudeles ar falsificētu alkoholu "Vodka osobaja Vaše Sijateļstvo", "Baku konjaks", "Vodka osobaja", "Kļukva na konjake", "Vodka osobaja".

Policija konfiscējusi aromātiskās piedevas un dažādas etiķetes, tajā skaitā "Latvijas balzama", kā arī metāla un plastmasas korķus, korķētāju un divus spirtometrus, kas paredzēti falsificēta alkohola ražošanai.

Kopumā tika atsavināti aptuveni 600 litri spirta un falsificētā alkohola, kas nosūtīts uz ekspertīzi ar mērķi pārbaudīt tā iespējamo saistību ar cilvēku saindēšanos.

Uzsākts kriminālprocess, turpinās pirmstiesas izmeklēšana, lai noskaidrotu citas iespējamās iesaistītās personas.

1972. un 1969.gadā dzimušie vīrieši ievietoti īslaicīgās aizturēšanas vietā. Tiek lemts par drošības līdzekļa piemērošanu.

Jau ziņots, ka Preiļu rajonā bija izsludināta ārkārtas situācija, jo iedzīvotāji masveidā saindējās ar nelegālas izcelsmes alkoholu. Šoruden pēc nekvalitatīva alkohola lietošanas miruši divi toksiskā heptīta slimnieki - viens Preiļu slimnīcā, viens - Gulbenes slimnīcā.


Ļitviņenko nonāvēšanai izmantotais polonijs maksā vismaz desmit miljonus dolāru

17.12.2006 LETA-AFP

Lielbritānijas izmeklētāji uzskata, ka bijušā Krievijas spiega Aleksandra Ļitviņenko nonāvēšanai izmantotā radioaktīvā viela maksā vismaz desmit miljonus ASV dolāru (5,35 miljonus latu), pirmdien ziņo laikraksts "The Times".

Saskaņā ar laikraksta sniegto informāciju, sākotnējie Ļitviņenko sekcijas rezultāti liecina, ka viņa organismā nokļuvušais polonija 210 daudzums vairāk nekā desmit reizes pārsniedzis nāvējošo devu.

Kā jau ziņots, Ļitviņenko pēkšņi saslima 1.novembrī, kad ar smagas saindēšanās simptomiem tika nogādāts Londonas slimnīcā, bet trīs nedēļas vēlāk viņš nomira.

Vairāki Ļitviņenko draugi viņa nāvē vainojuši Kremli, savukārt Krievija kategoriski noliegusi jebkādu saistību ar bijušā izlūka nāvi.

"Šādu daudzumu [polonija] nav iespējams iegādāties internetā vai nozagt

NBS automašīna Rīgā notriec sievieti

24.11.2006 LETA

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Nodrošinājuma pavēlniecības automašīna "Ford Transit" piektdienas rītā Rīgā notrieca sievieti, apstiprināja Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departamenta direktors Airis Rikveilis.

Pēc policijas sniegtās informācijas, negadījums šorīt plkst.8.13 noticis Rīgā, Maskavas ielā 318. Cietusī nogādāta slimnīcā.

Notikušā apstākļus izvērtēs Ceļu policija. Nepieciešamības gadījumā Aizsardzības ministrija varētu lemt par turpmākām darbībām, piebilda Rikveilis.


Autobusā Prāga-Rīga atrod nezināmas izcelsmes 55 000 latu

22.11.2006., DELFI

Pagājušajā nedēļā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes darbinieki profilaktiskās pārbaudes laikā muitas kontroles punktā "Grenctāle" pasažieru autobusā, kas bija devies reisā no Prāgas uz Rīgu, atrada un izņēma nezināmas izcelsmes skaidras naudas līdzekļus 60 000 ASV dolāru un 30 000 eiro apmērā (aptuveni 55 000 latu), informēja VID.

Par šo faktu VID Finanšu policijas pārvaldē 16.novembrī uzsākts kriminālprocess par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem tautsaimniecībā. Nauda atradās slēpnī, iepakota divos polietilēna maisiņos, kas cieši nosaitēti ar līmlenti. Sūtījumu no citām valstīm uz Rīgu nodevušas nenoskaidrotas personas. Sūtījuma saņēmējs un patiesā labuma guvējs izmeklēšanas gaitā tiek noskaidrots.

Mantisko jautājumu risināšanai kriminālprocesā un iespējamās mantas konfiskācijas

Rosina noteikt kriminālatbildību par nepilngadīgo aizskaršanu internetā

21.11.2006 LETA, Delfi

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) sagatavojusi jaunu Krimināllikuma (KL) 162.panta redakciju, kas precizē atbildību par nepilngadīgu personu fizisku un intelektuālu aizskaršanu, arī internetā, informēja VBTAI sabiedrisko attiecību speciālists Kaspars Ģērmanis.

Izstrādātajos grozījumos atsevišķi izdalītas pilngadīgas personas darbības, kas vērstas uz nepilngadīgā pamudināšanu iesaistīties seksuālās darbībās neatkarīgi no tā, kā pamudinājums izteikts, arī internetā.

Patlaban grūti pateikt, kādā redakcijā KL tiks papildināts, atzina Ģērmanis.

VBTAI pagājušajā nedēļā priekšlikumu iesniegusi Bērnu un ģimenes lietu ministrijā, kas izvērtēs nepieciešamību izstrādātos KL grozījumus virzīt izskatīšanai valdībā. Šī panta ieviešanas nepieciešamību izvērtēšot arī citi

Aizdomas par "Rīgas ūdens" nelikumīgiem darījumiem Grāpju pussalā

Rīga, 17.nov., LETA

SIA "Rīgas ūdens" valdes priekšsēdētāja Ulda Bambes, iespējams, nelikumīgu darījumu rezultātā Rīgas pašvaldība zaudējusi aptuveni septiņus hektārus zemes Grāpju pussalā vairāku miljonu latu vērtībā, šodien žurnālistiem paziņoja Rīgas domes Pilsētas īpašuma un privatizācijas lietu komitejas priekšsēdētājs Andris Ameriks (LPP) un Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Edmunds Krastiņš (TP).

Šā gada 20.februārī Bambe, pārstāvot "Rīgas ūdeni", noslēdzis vienošanos ar SIA "Ūdens atpūtas parks" par "Rīgas ūdenim" piederošu ēku un būvju Grāpju pussalā, Austuves ielā 9, maiņu pret "Ūdens atpūtas parka" kapitālieguldījumiem ēkās un būvēs Rīgā, Bauskas ielā 209.

Vienošanās paredzēja, ka pret objektiem Grāpju pussalā ar bilances vērtību 169 492 lati tiek veikts 370 000 latu kapitālieguldījums objektos

Audriņu pagasta pastnieces aplaupītājam pieprasa 13 gadu cietumsodu

09.11.2006 LETA, DELFI

Ceturtdien, skatot krimināllietu par Audriņu pastnieces aplaupīšanu un slepkavības mēģinājumu, tiesājamajam Nikolajam Pertnikovam pieprasīts 13 gadu cietumsods.

Spriedumu krimināllietā Latgales apgabaltiesa tiks pasludināts 14.novembrī pulksten 11.

Kā ziņots, kriminālprocess lietā sākts pēc Krimināllikuma 117.panta 6.punkta par slepkavības mēģinājumu laupīšanas nolūkā. Aizdomās par noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu tiek turēts 1962.gadā dzimis Audriņu pagasta iedzīvotājs.

Jau ziņots, ka 1967.gadā dzimusī Latvijas Pasta darbiniece 14.jūnijā tika atrasta uz ceļa bezsamaņā ar sistu brūci galvā. Cietusī nogādāta slimnīcas reanimācijas nodaļā.

Ja piekautā pastniece būtu pamanīta agrāk un palīdzība nebūtu aizkavējusies, viņas veselība, iespējams, būtu bijusi labāka. Sievieti atradis māju saimnieks, kuram

Avārijā Rīgā iet bojā taksometra šoferis

07.11.2006 LETA

Otrdien pēcpusdienā avārijā Rīgā, Sarkandaugavā, bojā gājis taksometra šoferis.

Kā informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas vecākā inspektore Linda Neimane, ap plkst.15.35 Duntes ielā pagaidām neidentificēts taksometra vadītājs ar automašīnu "GAZ 24" ietriecies kokā.

Šoferis notikuma vietā no gūtajām traumām miris.

Pēc sākotnējās informācijas, taksometrā pasažieru nav bijis.

Kā stāstīja aculiecinieki, taksometrs lielā ātrumā šķērsojis brauktuvi, gājēju ietvi, sniega valni un ietriecies kokā.

Neatliekamā medicīniskā palīdzība notikuma vietā ieradusies ļoti operatīvi, taču palīdzēt nav spējusi.

Otrdien jau reģistrēti divi bojāgājušie uz autoceļiem.

Šonakt Rīgā automašīna "Mazda" ietriecās apgaismes stabā un, tai pārlūstot, gāja bojā viens vīrietis, bet otrs smagā stāvoklī

Latvijā atklāta bīstama narkotiska viela - "baltais ķīnietis"

01.11.2006 LETA

Latvijā policija pirmo reizi konstatējusi īpaši bīstamu narkotisko vielu - sintētisko opiātu 3-metilfentanilu jeb tā saukto "balto ķīnieti", kas tiek uzskatīts par vienu no visbīstamākajām narkotikām, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā.

Policija pagājušajā nedēļā konfiscējusi vairākus desmitus gramu šīs spēcīgās narkotikās vielas, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. Tā kā 3-metilfentanila pielietojamās devas ir ievērojami mazākas nekā parastiem opiātiem, konfiscētais apjoms uzskatāms par ļoti lielu.

Likumsargi pagaidām nekādus komentārus par narkotiku konfiscēšanas apstākļiem nesniedz. Policijas vadība sola plašāku informāciju sniegt preses brīfingā ceturtdien, 2.novembrī.

"Baltā ķīnieša" jeb "sintētiskā heroīna" iedarbība ir līdz pat 2000 reizēm

Naktī ar kāškrustiem un saukļiem apkrāsots Uzvaras piemineklis

28.10.2006 Delfi, LETA

Pagaidām nezināmi vandaļi naktī uz sestdienu ar krāsu aprakstījuši pieminekli Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no fašistiskajiem iebrucējiem, kas atrodas Uzvaras parkā Pārdaugavā, informēja Rīgas pašvaldības policijas pārstāve Inese Tīmane.

Uz pieminekļa uzzīmēti dažādi nacionālistiska rakstura saukļi un kāškrusti, teica Tīmane.
Viņa norādīja, ka notikuma vietā bijusi gan Drošības policija, gan arī Valsts policija. Pašvaldības policija patlaban pārbauda pieminekļa apkārtnē esošo videokameru ierakstus.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas vecākais inspektors Aigars Bērziņš informēja, ka Valsts policija par šo faktu sākusi kriminālprocesu.




25.10.2006 DELFI

Pagājušajā nedēļā Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajai prokuratūrai Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvalde ierosināja uzsākt kriminālvajāšanu pret Marinu Ļ. par grūtniecības pabalsta izkrāpšanu 106 123,37 latu apmērā.

Līdzekļi no Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) izkrāpti 2004. gadā un 2005. gadā, nodarot zaudējumus valsts budžetam lielā apmērā, informēja VID.

VID Finanšu policijas pārvaldes darbinieki kriminālprocesu uzsāka 2005.gada 31.decembrī. Kriminālprocesa izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, ka Marina Ļ. organizēja un vadīja personas, ar kuras palīdzību izveidoja fiktīvu uzņēmumu darījumu ķēdi, lai izkrāptu valsts līdzekļus no VSAA, proti, ar atpakaļejošu datumu un lielu algu, darbā trijos dažādos uzņēmumos noformēja 12 sievietes grūtniecības stāvoklī.

Безопасность частной жизни и бизнеса


Охрана


Безопасность детей


Внимание! Педофилы!


Анекдоты про Шерлока Холмса

Категория: Рижские охранные фирмы | Просмотров: 2132 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar