menu
person

11:03
Neapcietina divus par policista piekaušanu aizturētos britus
Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa sestdien nolēmusi atteikt piemērot drošības līdzekli - apcietinājumu - diviem Lielbritānijas pilsoņiem, kuri piektdien vakarā tika aizturēti par Rīgas pašvaldības policista piekaušanu Vecrīgā.

Ar lūgumu apcietināt minētos Lielbritānijas pilsoņus tiesā vērsušās Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) Rīgas Centra iecirkņa amatpersonas.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, policijai esot izdevies aizturēt visus trīs kautiņā iesaistītos britus.

Kā šodien preses brīfingā žurnālistus informēja RRP Kriminālpolicijas priekšnieks Ints Ķuzis, visi trīs briti ir jau pametuši Latviju. Divi no viņiem tiek turēti aizdomās pēc Krimināllikuma 269.panta 2.daļas - par uzbrukumu varas pārstāvim un citai valsts amatpersonai, ja uzbrukuma rezultātā nodarīti smagi miesas bojājumi vai izraisītas citas smagas sekas, vai uzbrukumu izdarījusi organizēta grupa.

Minētais likuma pants paredz sodu - brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 13 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Šiem diviem Lielbritānijas pilsoņiem kā drošības līdzeklis noteikta drošības naudas iemaksa - katram 8000 latu, kas viņiem esot jāsamaksā nedēļas laikā. Trešajam aizturētajam ārzemniekam šajā kriminālprocesā noteikts liecinieka statuss.

Kā uzsvēra Ķuzis, ārzemnieki Latvijā kļūst arvien nekaunīgāki.

Kā ziņots, piektdienas vakarā Vecrīgā, Līvu laukumā, kāds Rīgas pašvaldības policijas (RPP) darbinieks guva galvas traumas pēc tam, kad mēģināja iejaukties iedzērušu Lielbritānijas pilsoņu konfliktā ar kāda kluba apmeklētājiem. Policistam mediķi konstatējuši galvas smadzeņu satricinājumu.

13.jūnija vakarā kāda kluba apmeklētāji vērsušies pie pašvaldības policista, kurš dežurē Līvu laukumā izvietotajā informatīvajā mikroautobusā, lūdzot iejaukties konfliktā, kas kluba telpās bija izcēlies starp iedzērušiem britiem un pārējiem kluba apmeklētājiem. Sadzērušies ārzemnieki klubā bija uzmākušies apmeklētājiem.

Kad pašvaldības policists piegājis pie kluba un mēģinājis noskaidrot situāciju, ārzemnieki viņam uzbrukuši, nogāzuši zemē un sākuši spārdīt ar kājām. Kautiņš risinājies jau uz ielas, tāpēc to pamanījuši pašvaldības policisti video novēršanas kamerās un nekavējoties uz notikuma vietu nosūtīja RPP patruļas.

Notikuma vietā tika aizturēts un saslēgts roku dzelžos tikai viens Lielbritānijas pilsonis, jo pārējiem tobrīd izdevās aizbēgt. Pēc RPP preses sekretāres Ineses Tīmanes teiktā, policijas patruļas apsekoja tuvāko apkārtni, taču pārējos kautiņa dalībniekus sākotnēji neatrada. Iereibušais brits kopā ar dažiem notikušā lieciniekiem tika nogādāti policijas iecirknī.

Kā ziņots, britu vīriešu kārtas tūristi, kuri uz Rīgu dodas svinēt savas vecpuišu balles un kuriem iedzīvotāju vidū ir dzērāju un sekstūristu slava, jau ilgstoši rīdziniekiem sagādā galvassāpes. Piemēram, pēdējos gados vairāki no viņiem aizturēti par urinēšanu pie Brīvības pieminekļa.
LETA




Pa tematu:

Безопасность частной жизни и бизнеса


Охрана


Безопасность детей


Внимание! Педофилы!


Анекдоты про Шерлока Холмса

Категория: Kriminālziņas | Просмотров: 1325 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar