21:40
SIA „SP Leģions”. Gāzes ierocis
Gāzes ierocis



Gāzes un pneimatiskās pistoles

Lielu popularitāti visā pasaulē ieguva gāzes pistoles, kas ir šaušanas ieroču kaujas modeļu analogi. Eksistē pistoļu un revolveru vairāki modeļi, tanī skaita Mikarova pistoles analogi. Galvenie ražotāji ir Vācija un Krievija. Pēc konstrukcijas izmēriem, svara un pamata detaļām pilnīgi atkārto šaujamos prototipus. Munīcijai izmanto speciālas patronas. Šāviena laikā tās izveido asaras gāzes mākoni. Atšķirībā no kaujas pistolēm gāzes pistoles stobrā ir izvietots dalītājs, kurš izslēdz šaušanu ar kaujas patronām. Turklāt, vairāki modeļi tiek ražoti no mīkstiem metāliem (piemēram, silumīna) un tādēļ kaujas patronu pielietošana var izraisīt pistoles bojāšanu un šāvēja stipras traumas.
Pielietošanai nepieciešami noņemt pistoli no drošinātāja, iebīdīt patronu patrontelpā un nospiest mēlīti.

Prieikšrocības

Ievērojamais ārējais izskats, kurš var pats pēc sevis atbaidīt uzbrucēju. Bieži gāzes pistoli uztver kā kaujas ieroci. Daudz efektīvāks par gāzes baloniņu. Veiksmīgas pielietošanas gadījumā var apturēt pat uzbrucēju grupu.

Trūkumi

Lieli izmēri, liels svars. Ka likums, nēsāšanai nepieciešams maksts. Turklāt prasa ieroču lietošanas iemaņas, jo to regulāri nepieciešams tīrīt un eļļot. Piemīt arī gāzes baloniņa trūkumi. Turklāt bija gadījumi, kad uzbrucējs uztvērēja ieroci kā kaujas un šāva pirmais.

Par gāzes ieročiem, kuri pielietojami pašaizsardzības nolūkiem, tiek pieņemti:

- gāzes baloniņš — speciālais līdzeklis, kas pildīts ar sašķidrinātu gāzi, kurai ir īslaicīga kairinoša vai paralizējoša iedarbība;
- gāzes pistole (revolveris) — speciālais līdzeklis, kurš paredzēts īslaicīgai iedarbībai uz cilvēka organismu un caur kura stobru, šaujampulverim sadegot, tiek izgrūstas kairinošu vai paralizējošu vielu saturošas gāzes mikrodaļiņas;

Latvijas Republikas Ieroču aprites likumā tiek noteikts, ka fiziskajai personai, kas sasniegusi 16 gadu vecumu, ir tiesības iegādāties, glabāt un nēsāt pašaizsardzībai paredzētu gāzes baloniņu, kā arī iegādāties un izmantot 1. un 2.klases pirotehniskos izstrādājumus.

Gāzes pistoli (revolveri) pašaizsardzībai drīkst iegādāties fiziskā persona, kas sasniegusi 18 gadu vecumu.
Iegādājoties gāzes pistoli (revolveri), fiziskā persona uzrāda personu apliecinošu dokumentu.


GĀZES IEROCIS – tas ir ierocis, kurš ir paredzēts īslaicīgai iedarbībai uz dzīvo mērķi ar asaru un kairinošo vielu pielietošanu.

Gāzes baloniņš

Tas ir izplatīts un pieejams pašaizsardzības līdzeklis, kura izmērs ir nedaudz mazāks par delnu. Satur speciālo gāzi, kurš izraisa stiprus asaru izdalīšanos un klepus. Pēdējā laikā izplatījās baloniņi ar piparu gāzi, kuriem ir lielāka aktivitāte. Neskatoties uz izplatīto kļūdīšanos, baloniņi ar nervu paralītisko gāzi neeksistē. Šī gāze tiek izmantota armijas apbruņošanai un civilizstrādājumos netiek izmantota. Izmantošanai nepieciešami virzīt baloniņu ar smidzinātāju uz uzbrucēja pusi un nospiest.

Priekšrocības

Viegls, kompakts. Veiksmīgas pielietošanas gadījumā uzbrucējs uz kādu laiku zaudē koordināciju un spēju aktīvi rīkoties.

Trūkumi

Gāzes strāva izplatās vairāk nekā uz metru. Pielietošanas laikā nepieciešams ņemt vārā dabas apstākļus. Mitrā lietainā laikā gāzes efektivitāte samazinās. Pretēja vēja gadījumā cilvēks, kurs aizsargājas, riskē ciest no savas gāzes. Maza efektivitāte pret cilvēkiem alkoholiskā un narkotiskā reibuma stāvoklī, kā arī pret personām ar psihiskām slimībām. Neveiksmīgas pielietošanas gadījumā var tikai nokaitināt uzbrucēju un izraisīt papildu agresiju.


   SIA „SP Leģions”

Kontakti Par mums Pakalpojumi Personāls Licences Vakances FAQ Dzīvokļi


Безопасность частной жизни и бизнеса


Охрана


Безопасность детей


Внимание! Педофилы!


Анекдоты про Шерлока Холмса

Категория: Личная безопасность | Просмотров: 1589 | Добавил: Admin | Теги: Личная безопасность | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar


Самые популярные публикации, кликай!

Главная страница

Интересное в ОК

Интересное в Facebook

Интересное ВКонтакте

Интересное в Twitter

Интересное в Pinterest

Интересное в Youtube

Интересное в Draugiem

Интересное в Telegram






Криминальное видео









Сайт управляется системой uCoz